Мобилен маркетинг

С модернизирането и навлизането на множество технологии, по-лесният и бърз начин за пазаруване мобилният маркетинг намери по-широк интерес. Главно той може да се представи в две направления и това са: маркетинг, чрез мобилно устройство, в това число мобилен телефон, който се извършва на база SMS маркетинг и сменящи се билбордове или технологични шоуа.

Като концепция на мобилният маркетинг няма общоприети дефиниции. Мобилният маркетинг е определян като рекламни съобщения, чрез безжичната мрежа. Въвеждане на интерактивно устройство за безжичен интернет достъп значително подобри и улесни този вариант на пазаруване.

Мобилната асоциация за маркетинг посочва в своята дефиниция серия от практики, които позволяват на организациите да общуват и да се ангажират с клиентите по значително по интерактивен начин, чрез мобилно устройство и мрежа да постигнат значително повече.

В своята същност мобилният маркетинг се свързва с възможността, която предоставя за безжичен достъп и прави пазаруването значително по-лесно и удобно. Това обаче не означава, че той задължително е мобилен. Така например комуникацията на потребителите с уеб сайта идва от локалната мрежа или сателита и се квалифицира като безжична връзка.

Мобилният маркетинг представлява и многообразие от приложения, а с навлизането на сматрфоните, все по-широко разпространени в бизнес, става и on- и offline. Някои от рекламните страници биват представяни и като мощен инструмент за привличане на клиенти. Те се избират и чрез специален код, който улеснява достъпа до дадената рекламна станция.

Потенциалът на такива системи служи за улеснение на клиентите, да намират по-лесно нужната информация offline и да осигуряват анализ, който online клиентите, да приемат за една добра причина на маркетингови представители.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *